Kaip gauti paskolą?

Kaip gauti paskoląSkolinimasis – visiškai normalus reiškinys XXI a., ypač globaliose rinkose. Jei anksčiau į daug paskolų imančius, kredito kortelę turinčius ar lizingu perkančius žmones buvo žiūrima kiek nepatikliai, tai šiandien viskas – kitaip. Skolinimasis – tai asmens ar šeimos galimybė greičiau pagerinti gyvenimo kokybę. O šiame straipsnyje paieškosime atsakymų į klausimą, kaip gauti paskolą.

Kaip gauti paskolą? Paskolą gauti galima keliomis paprastomis, tačiau svarbiomis procedūromis. Pirmiausia, reikėtų įvertinti savo finansinę padėtį ir nustatyti, kiek pinigų reikia. Tuomet svarbu pasirinkti tinkamą kreditorių, kuris siūlo geriausias sąlygas ir palūkanų normas. Prieš teikiant paraišką, reikia surinkti visus reikalingus dokumentus, tokius kaip pajamų įrodymai ir asmens tapatybės dokumentai. Galiausiai, pateikus paraišką, beliks palaukti kreditoriaus sprendimo dėl paskolos suteikimo.

Kaip gauti paskolą būstui?

Kaip gauti paskolą būstui? Paskolą būstui gauti galima laikantis kelių pagrindinių žingsnių. Pirmiausia, įvertinkite savo finansinę padėtį ir apskaičiuokite, kiek galite sau leisti pasiskolinti. Tuomet reikia pasirinkti tinkamą banką ar finansinę instituciją, kuri siūlo geras būsto paskolos sąlygas. Rinkdami dokumentus, pasiruoškite pateikti pajamų įrodymus, asmens tapatybės dokumentus ir informaciją apie būstą. Galiausiai, pateikite paraišką ir laukiama kreditoriaus atsakymo dėl paskolos suteikimo.

Pagrindinės sąlygos gauti paskolą būstui:

  1. Stabilios pajamos – būtina turėti nuolatines pajamas, kad būtų galima įrodyti galimybes grąžinti paskolą.
  2. Kredito istorija – teigiama kredito istorija padidina šansus gauti paskolą.
  3. Savininko tapatybė – reikalingas asmens tapatybės dokumentas.
  4. Pradinė įmoka – dažniausiai reikia sumokėti dalį būsto vertės (pvz., 10-20%).
  5. Darbovietės stabilumas – pageidautina turėti bent kelių mėnesių darbo stažą.

Kaip gauti paskolą automobiliui?

Dažnai kyla klausimas, kaip gauti paskolą automobiliui? Viskas daug papraščiau, nei gali atrodyti. Norint gauti paskolą automobiliui, svarbu atlikti kelis veiksmus:

  1. Įvertinkite finansinę padėtį: Patikrinkite savo pajamas ir išlaidas, kad žinotumėte, kokią sumą galite sau leisti.
  2. Palyginkite pasiūlymus: Išnagrinėkite skirtingus kreditorių pasiūlymus, kad rastumėte geriausias palūkanų normas ir grąžinimo sąlygas.
  3. Surinkite dokumentus: Pasiruoškite reikiamus dokumentus, tokius kaip asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai, pajamų įrodymai ir automobilio duomenys.
  4. Užpildykite paraišką: Užpildykite kredito paraišką ir pateikite ją pasirinktam kreditoriui.
  5. Laukite atsakymo: Kantriai laukite, kol gausite sprendimą dėl paskolos suteikimo.

Kaip gauti paskolą automobiliui? Štai ir atsakėmė Jums į klausimą.

Kaip gauti paskolą studijoms?

Norint sužinoti, kaip gauti paskolą studijoms, pirmiausia reikia pasirinkti tinkamą kreditorių, kuris siūlo paskolas studentams. Dauguma bankų ir finansinių įstaigų teikia specialias studijų paskolas, skirtas padengti studijų mokesčius ar pragyvenimo išlaidas. Norint gauti paskolą, reikia užpildyti paraišką ir pateikti reikiamus dokumentus, tokius kaip priėmimo į universitetą laiškas bei informaciją apie būsimas išlaidas.

Taip pat svarbu turėti gerą kredito istoriją arba turėti laiduotoją, kuris užtikrintų paskolos grąžinimą. Renkantis valstybės finansuojamas paskolas, valstybė tampa Jūsų laiduotoju, todėl paskolos gavimo sąlygos DAUG paprastesnės. Daugiau apie valstybės remiamas paskolas galite rasti čia: valstybės remiamos paskolos.

Be to, verta atkreipti dėmesį į studijų paskolų sąlygas – palūkanų normas ir grąžinimo terminus, kad paskola būtų kuo palankesnė jūsų finansinei situacijai.

Kaip gauti paskolą verslui?

Norint sužinoti, kaip gauti paskolą verslui, svarbu tinkamai pasiruošti ir pateikti kreditoriui reikiamus dokumentus.

  • Pirmiausia, reikės parengti išsamų verslo planą, kuriame būtų aiškiai apibrėžti verslo tikslai, finansinės prognozės bei paskolos panaudojimo tikslas.
  • Taip pat reikės pateikti informaciją apie dabartinę finansinę verslo būklę – įmonės finansines ataskaitas, pelno ir nuostolių suvestines.
  • Jei esate naujas verslininkas, gali būti prašoma asmeninės kredito istorijos arba papildomų užtikrinimo priemonių, pavyzdžiui, užstato.
  • Norėdami sėkmingai gauti paskolą verslui, taip pat svarbu pasirinkti tinkamą kreditorių, kuris siūlo paskolas smulkiam ar vidutiniam verslui, ir įvertinti siūlomas sąlygas, kad rastumėte jums tinkamiausią variantą.

Paskolos gavimo proceso eiga

Norint gauti paskolą, pirmiausia reikia pasirinkti kreditorių – bendrovę, iš kurios skolinsitės. Kreditorių rinkitės priklausomai nuo šių kriterijų:

  1. Kaip greitai reikia paskolos?
  2. Kokią sumą skolinsitės?
  3. Kokio dydžio palūkanų tikitės?

Nors tai nėra visuotinai patvirtinta taisyklė, mažas sumas žmonės dažniau skolinasi iš vartojimo paskolų bendrovių, norėdami skolintis didesnes sumas, būsimieji paskolos gavėjai dažniau kreipiasi į bankus. Natūralu, kad jei pinigų reikia „čia ir dabar“, palūkanos bus didesnės.

Tuomet reikės pateikti paskoloso paraišką.

Tiesa, dar prieš teikdami paskolos paraišką atsidarykite banko sąskaitą – visais atvejais pinigai pervedami į asmeninę sąskaitą. Reikės ir turėti prieigą prie internetinės bankininkystės. Prieš gaudami vartojimo kreditą, turite patvirtinti tapatybę pervesdami nurodytą sumą (dažniausiai 0,01 Eur) į nurodytą sąskaitą. Vėliau ši suma grąžinama. Asmeninės sąskaitos reikės ir imant būsto ar bet kurią kitą didesnės vertės paskolą: kai ją gausite, pinigai bus pervedami tą pačią dieną.

Kas svarbu prašant paskolos?

  1. Kaip apibūdina svetainė manocreditinfo.lt, kredito istorija – tai jūsų finansinio pajėgumo ir drausmės CV. Jūsų mokumą vertina ne tik paskolų, bet ir kitos finansų, įskaitant ir lizingo, telekomunikacijų bendrovės, o visa informacija panaudojama sprendžiant, ar esate patikimas kredito gavėjas ir ar gebate laiku vykdyti prievoles. Jei kredito istorija – palanki, galite gauti praktiškai bet kokio tipo paskolą. Beje, minėtoje svetainėje galite pasitikrinti savo asmeninę kredito istoriją. Norint turėti teigiamą kredito istoriją, negalima pradelsti mokėjimų: net ir kelių eurų ilgai ignoruojama ir vilkinama suma gali nepataisomai sugadinti kredito reitingą.

Beje, palanki kredito istorija padeda gauti paskolą kur kas palankesnėmis sąlygomis.

O kas nutiks, jei kredito istorija nėra palanki?

  • Kredito įstaiga pasiūlys prastesnes sąlygas, didesnius mokesčius.
  • Būsite laikomas rizikingu klientu, o kuo daugiau neigiamų įrašų kredito istorijoje, tuo aukštesnės palūkanos taikomos.
  • Kreditoriai gali paprašyti užstato. Didesnė tikimybė, kad būsto paskolą ar paskolą verslui apskritai galėsite gauti tik įkeitę turtą.
  • Negausite paskolos.
  1. Jūsų finansinės galimybės. Teikiant paskolos paraišką labai svarbu įvertinti savo galimybes:
  • Kiek pinigų reikia konkrečiam tikslui įgyvendinti?
  • Kokios jūsų mėnesio pajamos?
  • Kiek pinigų lieka sumokėjus mokesčius, atėmus išlaidas kurui, maistui, drabužiams, pramogoms, vaikų, gyvūnų išlaikymui ir t. t.

Pagal dabar galiojančius įstatymus, bendri finansiniai įsipareigojimai (kreditinės kortelės, vartojimo paskolos, išsimokėtinai pirkti daiktai, kelionės ar paslaugos ir t. t.) negali viršyti 40 proc. pajamų. Patartina, kad visi jie neviršytų 30 proc. pajamų – apie 10 proc. reikėtų atsidėti juodai dienai. Jei greitu metu ketinate imti būsto paskolą, geriausia grąžinti visas skolas ir tik tada kreiptis į banką.

Finansų ekspertai svarstantiems, ar pavyks „pavežti“ naujus finansinius įsipareigojimus, pateikia šį patarimą:

Kaip suprasti, ar nauji finansiniai įsipareigojimai nebus per didelė našta? Tiesiog atsidarykite pageidaujamos paskolos skaičiuoklę, įrašykite, kiek pinigų norite skolintis, per kiek laiko paskolą ketinate grąžinti. Tada kelis mėnesius pabandykite tą sumą atsidėti taupymui. Tokiu būdu išsiaiškinsite, ar nauji įsipareigojimai slėgtų jūsų pečius, ar ne.

Paskolų palyginimas yra itin svarbus norint pasiskolinti saugiai ir taip, jog paskolos pasiūlymas Jums apsimokėtų.

Standartinės sąlygos paskolų gavėjams:

Jei norite gauti bet kokio tipo paskolą:

  • Turite būti ne jaunesnis nei 18 m.
  • Turite turėti LR pilietybę arba teisę gyventi Lietuvoje.
  • Turite gauti nuolatines pajamas (joms priskiriami atlyginimai, pensija, neįgalumo išmokos, oficialiai gaunamos nuomos pajamos ir kt. Kiekviena bendrovė gali smulkiau aprašyti, kurios iš pajamų laikomos nuolatinėmis).
  • Paskolos suteikiamos ir savo veiklą įregistravusiems juridiniams (statusas – AB, UAB, išskirtiniais atvejais – MB ir kt.).

Dažniausiai kylantys klausimai

Ar įmanoma gauti paskolą nedirbančiam?

Norint sužinoti, kaip gauti paskolą nedirbančiam, svarbu suprasti, kad tokia situacija gali būti sudėtingesnė, tačiau ne neįmanoma. Dauguma kreditorių reikalauja stabilių pajamų, kad užtikrintų paskolos grąžinimą. Tačiau nedirbantys asmenys vis tiek gali gauti paskolą, jei turi kitų pajamų šaltinių, pavyzdžiui, socialines išmokas, pensiją arba investicijų pajamas. Kai kurie kreditoriai gali pasiūlyti paskolą su laiduotoju arba užstatu (turtu), kuris padeda užtikrinti paskolos grąžinimą. Be to, yra trumpalaikių kreditų bendrovių, kurios teikia paskolas nedirbantiems, tačiau dažnai su didesnėmis palūkanų normomis ir griežtesnėmis sąlygomis. Prieš imant tokią paskolą, būtina atidžiai įvertinti savo galimybes ją grąžinti.

Ar įmanoma gauti paskolą turint skolų?

Kaip gauti paskolą turint skolų?, svarbu atsižvelgti į savo dabartinę finansinę padėtį ir kredito istoriją. Skolos gali apsunkinti paskolos gavimą, nes kreditoriai dažnai vertina kliento mokumą pagal esamus įsipareigojimus. Tačiau kai kurie kreditoriai siūlo paskolas skolų konsolidavimui arba refinansavimui, kas leidžia sujungti kelis įsipareigojimus į vieną ir mokėti mažesnes mėnesines įmokas. Gauti paskolą turint skolų yra įmanoma, jei turite stabilias pajamas, gerą kredito istoriją arba užstatą, kuris gali užtikrinti paskolos grąžinimą. Taip pat gali būti naudinga kreiptis į kredito konsultantus, kad jie padėtų suvaldyti esamus įsipareigojimus ir padidintų galimybes gauti paskolą.

Kaip gauti paskolą, jei gyvenate užsienyje?

Jei gyvenate užsienyje ir norite sužinoti, kaip gauti paskolą iš užsienio, paskolų bendrovės jūsų duomenis vertins atidžiau. Paskolos dirbantiems užsienyje yra suteikiamos, tačiau taikomi tam tikri specifiniai reikalavimai:

  • Minimalus amžius turi būti ne mažesnis nei 22 metai, o maksimalus – 72 metai.
  • Gyvenamoji vieta turi būti deklaruota Lietuvoje.
  • Turite dirbti vienoje iš ES priklausančių šalių arba Norvegijoje.
  • Jūsų atlyginimas turi būti pervedamas į Lietuvos banko sąskaitą.
  • Pajamos po mokesčių turi būti ne mažesnės nei 750 eurų.
  • Toje pačioje darbovietėje turite būti išdirbęs ne trumpiau nei 6 mėnesius.

Laikantis šių reikalavimų, jūsų šansai gauti paskolą iš užsienio bus didesni, nes atitiksite svarbius kreditorių keliamus kriterijus.

Ką daryti, jei negavote paskolos?

Per dieną kredito bendrovės gauna po kelis tūkstančius paskolų paraiškų. Didesnioji jų dalis – atmetamos. Tad kaip elgtis, jei negavote paskolos?

  • Raskite laiduotoją. Asmenims, kurie neturi nuolatinių pajamų arba pajamos yra per mažos, galima susirasti laiduotoją. Jis bus atsakingas už įsipareigojimų vykdymą, o jų nevykdymo atveju pats turėtų mokėti įmokas. Tačiau jei paskola suteikiama, labai gerai pagalvokite, ar jumis pasitikėjusio ir sutikusio laiduoti asmens nepastatysite į keblią padėtį.
  • Pabandykite imti paskolą vienas, ne su sutuoktiniu. Labai dažnai skolinantis koją pakiša sutuoktinio pradelsti mokėjimai, dideli įsipareigojimai ir kt. Būtent tai rodo, kad esate aukštesnės rizikos lygio klientai. Tad jei jūsų kredito istorija nepriekaištinga, o pajamos – stabilios ir aukštos, bandykite imti paskolą vien tik savo vardu.
  • Išsiųskite paraiškas dar bent kelioms paskolų bendrovėms ar bankams. Jei nepavyko gauti paskolos vienoje bendrovėje, išsiųskite paraišką kelioms kitoms ar išbandykite tarpusavio skolinimo platformas – kažkada vis tiek turi pasisekti.
  • Bloga kredito istorija. Gali būti, jog turite blogą kredito istoriją. Visgi, paskolos su bloga kredito istorija yra suteikiamos, tačiau ne pačiomis geriausiomis sąlygomis, nes kreditoriai įvertina didesnę riziką, taikydami aukštesnes palūkanų normas ir griežtesnes grąžinimo sąlygas.

Ir atminkite, kad bet kokia paskola – rimtas finansinis įsipareigojimas, tad skolinkitės atsakingai!

Kaip gauti paskolą mažomis pajamomis?

Norint sužinoti, kaip gauti paskolą mažomis pajamomis, svarbu atidžiai pasirinkti kreditorių ir paruošti reikiamus dokumentus. Nors mažos pajamos gali riboti paskolos sumą, vis tiek yra būdų gauti finansavimą. Pirmiausia, kai kurie kreditoriai suteikia mažesnes paskolas, atsižvelgdami į kliento galimybes. Taip pat gali būti naudinga pasirinkti paskolos užtikrinimą užstatu (pvz., turtu ar automobiliu), kas padidins tikimybę gauti paskolą. Be to, gerai turėti nepriekaištingą kredito istoriją, kuri kreditoriui parodys jūsų patikimumą. Kai kuriais atvejais gali padėti bendraskolis ar laiduotojas, kuris garantuotų paskolos grąžinimą. Svarbiausia atsakingai įvertinti, ar galėsite laiku vykdyti įsipareigojimus.

 

Rate this post
GAUTI PASKOLOS PASIŪLYMĄ
greitas kreditas palyginimas